Защо се злоупотребява с обяви за работа в сайтовете за работа?

Posted by: | Posted on: април 29, 2018

Защо се злоупотребява с обявите за работа в сайтовете за работа? В днешно време на 21 век, всеки нормален, млад, динамичен човек си търси работа дори и допълнителна работа, за да си препечели допълнителни доходи. Търсещия работа човек отделя време, за да търси работа в сайтовете за работа, които станаха много, но без ефект бих казала аз. Злоупотребява се с интереса на хората, които си търсят наистина добра, доходна и дълготрайна работа и работна среда.

В крайна сметката когато търсещият работа се оказва, че е излъган и се разочарова, че е пробвал да кандидатства в дадената фирма и работна позиция, а се оказва, че е нещо не сериозно, че трябва много време да чака или просто е направена обява в дадения сайт за работа, просто защото трябва, но пък вече има сложен човек на обявената позиция за работа.

Тези сайтове просто станаха много. Като например: zaplata.bg; alo.bg; jobtiger.bg; rabota.bg; karieri.bg, bazar.bg, olx.bg. Още да изброявам ли?! Тези, които обявяват работни места публикуват своите обяви, но примерно телефон за връзка не е актуален.

Или позицията за работа за която кандидатства работното лице е един експеримент или се оказва в крайна сметка, че личността която кандидатства тук трябва да чака, за да дойде момента, за да й се обадят и чак тогава да работи и има вероятност да не й се плати за свършената работа. Е това сериозно ли е? Примерно аз съм кандидатствала в очакване съм да почна да я работя и накрая се оказва, че не е реална и неактуална, защото видиш ли някой е решил просто ей така да пробва дали ще има интерес, дали ще и

ма подходящи хора за тази вид дейност и т.н.

Другото, което е тези от типа на Мултилевъл, също правят обяви “предлагам работа“ и накрая се оказва отново, че не е сериозно поне за хората, които търсят сериозна работа и сериозно заплащане.

Друг категории хора са от типа, които предлагат работа са дистрибуторите на каталозите за козметика: AVON, FABERLIC, ORIFLAM и пр.

Другите уж лесни пари и бързо печелене, са онези руски сайтове, които те карат да кликаш и да трупаш кинти и след като ги натрупаш уж да ти ги преведат на сметката, а това няма как да стане, защото трябва да си закупиш други неща и пак да кликаш. Е това е много несериозно и ужасно гадно.

И не на последно място са обявените позиции за учители за училищата в България също е едно унизително отношение към младите педагози, които сега навлизат в сферата на своята учителска професия. Младият педагог търси работна среда в сферата на образованието. Дава всичко от себе си. Готов е да се развива и отделя много от личното си време, за да получи и стигне добър, положителен успех.

Всеки път по медиите се каза, че няма млади кадри, но реално има, просто самата система не им позволява тези „млади кадри“ да се изявят и да дадат каквото могат дори повече от това.

Хора, разберете народа има нужда от сериозна работа, сериозно заплащане, сериозно отношение.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете още:
Любов

Любов Всеки трябва да обича Независимо дали му харесва Независимо дали го иска. Любовта е нещо хубаво, Любовта е нещо...

Затвори